Samstag, 29. März 2008

از يخچال منزل بهتر نگهداري كنيم






















برای داشتن يخچالي كه وظيفه نگهداري از مواد غذايي را به بهترين شكل انجام دهد و از عمر مفيد بيشتري برخوردار باشد، انجام نكات زير ميتواند بسيار مفيد باشد. 1. يخچال را از وسايل گرما زا و تابش نور خورشيد دور نگاه داريد. 2. در خانه هاي ييلاقي كه مدتي مورد استفاده قرار نميگيرد يا در زماني كه به سفر طولاني ميرويد، تمام مواد غذايي را از يخچال خارج كنيد و از برق قطع كنيد، آنرا به خوبي تميز كرده، خشك كنيد و درب آنرا باز بگذاريد تا هوا در آن جريان يابد. 3. در سفرهاي كوتاه، يخچال را خاموش نكنيد اما مواد غذايي فاسد شدني را از آن خارج كرده و اگر يخچال داراي يخ ساز و سيستم آب سرد كن است، طبق دستور موجود در بروشور، سيستم را قطع كنيد. 4. مواد داخل يخچال را روي هم سوار نكنيد و از پر كردن آن خودداري كنيد زيرا در غير اين صورت هواي سرد در آن جريان نميابد. 5. تمام مواد را با درپوش يا با روكش محافظ بهداشتي در يخچال قرار دهيد تا از انتشار بوي غذاها جلوگيري شده و در يخچالهي ضد برفك، از خشك شدن آنها جلوگيري كند. 6. براي زدودن برفك در يخچالهايي كه برفك توليد ميكنند، از لوازم حرارت دهنده مانند سشوار استفاده نكنيد زيرا به بدنه يخچال صدمه ميزنند. در چنين مواقعي يخچال را خاموش كنيد و بگذاريد برفكها آب شده و به سادگي جدا شوند. براي جدا كردن آنها هم از ابزارهاي تيز استفاده نكنيد زيرا لوله هاي سرد كننده بسيار آسيب پذيرند و امكان سوراخ شدن آنها وجود دارد. 7. حتا اگر يخچال به برفك زدايي نياز ندارد، باز هم به طور مرتب آنرا تميز كنيد. آنرا خاموش كرده، از برق بكشيد، مواد داخل آنرا بيرون آورده و تمام قطعات متحرك يخچال را خارج كنيد. داخل يخچال را با محلولي از 1 تا 2 قاشق جوش شيرين در يك چهارم ليتر آب ولرم بشوييد و خشك كنيد. قطعات متحرك را با آب و محلول ضد عفوني بشوييد و خشك كنيد. هيچ يك از قطعات را با آب داغ تميزز نكنيد زيرا ترك خورده و يا مات ميشوند. 8. داخل فريزر را با توجه به دستورات موجود در بروشور تميز كنيد. 9. بدنه خارجي يخچال را با محلول آب و مايع تميز كننده تميز و خشك نماييد. گاهي اوقات ميتوانيد از پوليش مخصوص بدنه استفاده كنيد. 10. براي جلوگيري از هر مشكل و ايجاد بوي ناگوار، هر لكه يا ذره غذاي داخل يخچال را بلافاصله تميز كنيد. 11. بعضي از قطعات پلاستيكي داخل يخچال به سادگي با مواد غذايي رنگي چون توت فرنگي، لك شده و به سادگي بوي مواد را به خود ميگيرند. پس اين مواد را به خوبي بسته بندي كنيد و مواد رو به خراب شدن را هر چه زودتر بيرون بياوريد. 12. گاهي قطعات مذكور در مقابل گرما هم ضعيف هستند و در اثر اختلاف دما ترك خورده يا نرم ميشوند. پس هرگز ظروف داغ را در آن قرار ندهيد. 13. براي تميز كردن قطعات پلاستيكي از تميز كننده هاي قوي استفاده نكنيد. 14. هرگز از پودرهاي ساينده براي تميز كردن يخچال استفاده نكنيد. 15. هر از گاهي قسمت كندانسور يخچال را با جارو برقي تميز كرده يا خاك آنرا بگيريد (براي اين كار از اطلاعات موجود در بروشور استفاده كنيد) و در اين حين محفظه جمع آوري آب ناشي از برفك زدايي اتوماتيك را هم تميز كنيد.

Keine Kommentare: